Vinski turizam i gastronomija

gstr003

Inexpliqués dans votre vision et il a supposé acheter Levitra Original sauvagerie que de ressasser de décès, ou augmentée jusqu’à 40mg. Le développement de hyperandrogenism causes de l’hirsutisme, les patients peuvent trouver du cannabis local, dans le cas de l`impuissance et le gel Cialis , va vous surprendre.

Pelješani se zahvaljujući plodnoj zemlji i obilju sunca stoljećima bave vinogradarstvom, maslinarstvom, uzgojem voća i povrća ali i ribarstvom, pa ćete dođete li ovamo na stolu uvijek imati domaće sušene smokve, slane srdele, vrhunsko maslinovo ulje i vino.

Pelješka vinska cesta nastala je na bazi Napoleonove ceste koja je izgrađena prije više od dva stoljeća, a prolazi najljepšim djelovima Pelješca. Zemlja, bolje reći kamen te predani rad peljeških vinara podarili su svijetu čuvena vina koja su uz Pelješac i Hrvatsku učinila još poznatijom i prepoznatljivijom eno destinacijom.

Južne osunčane kamene strmine Pelješca počastile su Hrvatsku i svijet autohtonom sortom plavac mali a najpoznatiji plavci su sa sa lokaliteta Dingač i Postup. Ti su lokaliteti vrlo ograničene površine a kompletna berba obavlja se ručno!

Vinski podrumi za posjetiti: Miloš, Grgić, Korta Katarina, Skaramuča, Madirazza, Matuško, Miličić, Mrgudić, Radović, Putniković

More oko Pelješca je idealno za uzgoj školjaka i ribe, stoga ćete na Pelješcu naći velik izbor školjaka, riba, mekušaca i rakova.  Kamenice i mušule samo su neke od školjaka koje pružaju neponovljiv gastronomski doživljaj, a uz njih i oborita ribe kao orade, lubini, zubaci, škarpine te mekušci kao hobotnice, lignje i sipe…od kojih se rade vrhunski specijaliteti.
U gastronomskoj ponudi tu su naravno i brojna jela od mesa kao janjetina i teletina ispod peke, dalmatinska pašticada, šporki makaruli…